fredag 16 oktober 2009

Härmapa...och lite god mat....

Bild inifrån ugnen

Hej alla,

Nu har även jag provat att jobba med Fimolera. Hanna som har den fina bloggen Hannas Hantverk visade sina hjärtan häromdagen så det var där jag hittade inspiration och idé.



Jag satte ihop två hjärtan med snöre. På det ena står det GOD och på det andra JUL. Man kan ha dessa hängandes på en liten krok eller sätta dem runt en blomkruka eller varför inte runt flaskan med den hemgjorda glöggen......


Jag gjorde även några små rektangulära God Jul skyltar men dessa måste utvecklas/förbättras lite innan den "produktionen" kan visas här.

Idag är det fredag och jag gillar verkligen att komma hem efter en vecka med jobb och fritidsaktiviteter. Tända alla lyktor, laga lite mat och sen slå sig ner i soffan.
Den här snabblagade baconpastan ska jag bjuda på ikväll:

Stek lök och röd paprika. Ta upp detta från pannan. Klipp 3 pkt bacon i småbitar. Krydda med svartpeppar och MYCKET Örtagårdskrydda. Låt baconet rinna av. Blanda bacon, lök och paprika med lite tomatpuré och mellangrädde! Servera med pasta och sallad och ett glas rött….

Trevlig helg vänner...nu ska jag till Panduro och köpa mera lera. Ska testa den röda också...

16 kommentarer:

Anki sa...

Tack min vän!
Vilka fina hjärtan du gjort, jag gjorde oxå för ett tag sen men dom blev liite tveksamma, hihi...kanske ska testa igen!
Vet du, nu målar jag julskyltar...lite tidigt kanske, men vad f-n! Det är ju stormsteg nu *ler*
Låter gott det där, snabbt och enkelt det passar mig perfekt!

Ha en fin helg du med!
Kramis Anki

Vit som snö sa...

Visst är den kul att jobba med?! Jag har lera hemma på lut så snart blir det lerbakande här också. Vad söta dina hjärtan blev!
Ha en mysig helg! Kram Cilla

Anna-Lena sa...

Ja, visst blir det fina saker av den där leran. Duktig du är som gjort så många fina hjärtan. Perfekt att dekorera allt möjlig med till jul!Pysslade lite med den i somras och nu blev jag verkligen inpirerad att göra lite hjärtan igen. Jag har en gammal, sned och vind pepparkaksform efter min mamma och den brukar jag använda!

Hoppas att du får en skön helg!

Kramar Anna-Lena♥

Cathrin sa...

Blir lite full i skratt när jag läser ditt inlägg. För jag skulle bara kika runt lite på bloggarna innan jag själv tog tag i kvällen pysselprojekt - Vita lerhjärtan. För även jag tyckte de var underbart fina. Och stal därför idén helt hänsysnlöst. Det är en liten värld...

Ha en trevlig helg!
Kram
Cathrin

irene sa...

Hej

Jettefina hjertan!!!
Jag tror jag skall leka lite apa ochså!
Tack för tipset!

Kram

Livet på Berget sa...

Fina hjärtan, och så användbara. Man får låta fantasin flöda. Kul med pyssel. Den där pastan lät god och enkel. Perfekt på fredagar då vill man äta nått gott men det får inte ta så lång tid.
Må gott!
Kram
/Sara

Les Cotrions sa...

Hello Agneta! Ohh your hearts are so lovely! Great decorations! How did you make them???
Wish you a nice and relaxing week end!
Vale

AkH sa...

Har själv gjort några liknande, men nu blir jag sugen på att göra fler. Ser så vackert ut med många tillsammans. Ha en underbar helg!
Anna-Karin
livetharochnu-akh

Karin Lindström sa...

Hej!

Så fina hjärtan och det är nog jätteroligt som du säger! Lycka till med kommande projekt:)

Det blir nog ingen i helgen fick lite inbjudningar till annat. Men kanske nästa om det inte är för kallt!

kramar
Karin

iLLi sa...

Det blev riktigt fint!
Tänk vad tiden går snabbt! Snart är det jul...
:-)

kram
Lina

Fröken Fräken sa...

Jag köpte på mig ett helt kg självtorkande lera från Panduro i somras, men jag har fortfarande inte kommit mig för att göra något mer av den. Har ju tidigare gjort både etiketter och kakelplattor. Och visst är det roligt att göra saker i lera!!
Jo, jag sparar mina böcker! Jag samlar på böcker av vissa författare och har flera exemplar av olika utgåvor av samma bok. SÅ jag hoppas de kommer att passa bra i Billy :-)

Jenny sa...

Hej Agneta!

Vilka fina hjärtan du gjort!!

Åh ännu ett smarrigt recept från dig, låter supergott:)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kramis Jenny

Prima Gård sa...

Oj, så fina! Jag måste kanske också härma... fast inte till likadana hjärtan, det lovar jag ;) Men en detalj till mina tavlor ska prövas i den typen av lera... Tack för idén!

kram Emma

Titti sa...

Vilka fina hjärtan. Kika gärna in hos mig & delta i min tävling . Kram

Elsa och Helena sa...

Va fina dom blev!! Du visar väl hur det blir med rött sen:)
Kram Helena

Hanna sa...

Haha, lilla härmapa :D Vad kul att du utvecklade idén!! Jag höll oxå på o funderade på att göra större hjärtan med texten 'god' på... men leran räckte inte :(
Måste oxå köpa mera :P

Vet du vad... helt sjukt, haha! Utan o ha kollat på din blogg... så har vi faktiskt ätit den där maträtten (ungefär) idag!!

Ha d bäst!
Kram Hanna