tisdag 18 augusti 2009

HM Home - vad har det med dalahästar att göra?

Hej,
Har precis fått mina varor från HM Home som jag beställde för läääängesen. Hade faktiskt nästan glömt bort det. Igår fick jag en ny badrumsmatta och två fina kuddfodral. Badrumsmattan ligger nu på vår gästtoa och den passar perfekt där eftersom jag redan har turkost som accentfärg där inne. Där står även mina turkosa "dalahästar". Den lilla hästen har en kompis till mig målat och den stora har jag målat och dekorerat själv med hennes eminenta vägledning. Vet inte om det syns att de har halsband båda två…



Den första dalahästen tillverkades på 1600-talet. På en "riktig" dalahäst kallas dekoren krusning.
Kuddfodral från HM Home


Att få bli och vara gudmor är en stor ära och stort ansvar. Jag har fyra gudbarn och det äldsta fyller 17 i höst. Tiden igen…och inte ett spår på gudmor hm…..
Mitt yngsta gudbarn fyller däremot "bara" 4 så där kan jag fortfarande ge bort lite nalletavlor. Här kommer tre små godingar....





Ja och så är man inne i det här med jobb och vardagsmaten igen. Behöver tips på bra och god mat till vardags som inte tar alltför lång tid att göra. Det blir gärna samma annars. Här kommer en god pastarätt som, om jag ska vara riktigt ärlig, passar bättre på fredagkvällen med ett glas gott rött till:
Kycklingfilé, soltorkade tomater, färsk spenat, gul lök, mellangrädde, sambal oelek. Skär kycklingen i bitar, bryn tillsammans med gul lök krydda med salt och svartpeppar. Klipp ner tomaterna och häll i lite av oljan. Häll på grädde och blanda i önskad mängd sambal. Sist i med spenaten. Servera till färsk pasta. Mums!


3 kommentarer:

A Cup Of Emilia sa...

Vilken bra ide med hjul på lådan! Det ska jag fixa :) det tar för det mesta alltid långt tid att få hem H&M's saker. Jag brukar med glömma bort att man har beställt sedan får man en avi på posten och blir glatt överraskad :)

Mattan och kuddforalen är jättefina. Jag bara älskar den turkosa färgen!
kramar från Emilia

Jenny sa...

Hej Agnetha!
Vilka snygga grejer du beställt från H&M Home, det där kuddfordralet har jag oxå kikat på, jättefint!

Söta nalletavlor:)

Tack för receptet, det där lät jättegott! Jag läste precis upp det för sambon o det låter som nått vi vill prova på fredag:)

Är gärna med i din kommande tävling!

kramis Jenny

rustik charm sa...

Vilka fina grejer du beställt från HM:) Själv väntar jag på min beställning och just det där kuddfodralet, som kommer i okt!!!!

Ha en bra dag.
Kram Kristina